top of page

Erektilna disfunkcija

Erektilna-disfunkcija-Poliklinika Šagi

Procjenjuje se da od poremećaja erekcije boluje 8 posto muškaraca u dobi između 20 i 40 godina starosti, te više od polovice u dobi između 40 i 70 godina.
Uzrok su najčešće tjelesne bolesti kao što su primjerice: dijabetes, srčano-žilne bolesti, visok krvni tlak, bolesti prostate, spolne upale, ali i kao posljedica liječenja različitim lijekovima. U liječenju se koriste tehnička pomagala, lijekovi, operativni postupci i psihoterapija.
Do pojave lijekova za erektilnu disfunkciju, najraširenija ispomoć pri tegobama s erekcijom bila je vakumska crpka. Te mehaničke naprave i danas se kupuju, prvenstveno zbog želje za anonimnost svojih tegoba. Nedostatak takve ispomoći je kompliciran tehnički postupak.
Kirurški postupci na krvnim žilama penisa mogu dovesti do zadovoljavajućih rezultata, ali imaju ograničenje u nedovoljnoj trajnosti postignutog učinka. Lijekovi se najčešće primjenjuju u obliku tableta i injekcija.


Tablete su u liječenju erektilne disfunkcije prisutne od 1998.g. Budući da one djeluju i na druge organe: mozak, oči, koža, srce, dišni i probavni organi…, tako su i pretpostavljive nuspojave različite. Nekontrolirana primjena takvih lijekova, koji nisu prepisani od strane liječnika, može biti pogibeljna (crno tržište).
Liječenje erektilne disfunkcije lijekovima u obliku tableta ne pomaže u približno 1/3 muškaraca s tim poremećajem.

Erektilna disfunkcija može se uspješno liječiti injekcijama lijeka za širenje krvnih žila. Djelatna tvar toga lijeka je prirodno prisutna u tijelu čovjeka pa su sustavne nuspojave manje, izuzev moguće prejake erekcije.
Ovaj način liječenja erektilne disfunkcije rijetko je neučinkovit i znatno je umanjio potrebu za posljednjim rješenjem, a to je proteza ili implantant u penisu. U našoj Poliklinici liječnik određuje način liječenja i učinkovitu dozu lijeka prema individualnim potrebama pacijenta.

Naše 30 godišnje iskustvo u uspiješnom liječenju svih oblika erektilne disfunkcije donosi pouzdane rezultate i vraća zadovoljstvo u vaš život.

bottom of page